Tuesday, July 24, 2012

@ Bariani House Bangi

0 comments
Sebelum masuk bulan puasa, en.hubby ajak makan nasi bariani, tempat yg my sis recomended kat area seksyen 9. So, temankan en.hubby hendak berbuka puasa juga masa ni..Actually tekak ni xdela teruja sgt nak makan nasi bariani tapi bila dah masuk restoran ni tibe2 nafsu nak makan tu dtg..heheh..My dear pilih nasi bariani lauk ayam masak merah n sirap bandung, me n hanani order wedges n air honey lemon..huhuh..

Nasi barianinya sangatttt la lembut dan rempah dia sgt balance (xdelah over terlalu berempah or xde rasa rempah lngsg harap warna jer..)..I loikeee! then lauk dia pun sodapps..kuah ayam masak merah best n cukup rasa semua..acar buah dia pun not bad (ni komen en.hubby)..sy bukan penggemar acar buah..huhu..Air dia pun sodapss...

Hanani n papa menunggu order sambil bercak2! 

 My honey lemon n sirap bandung

nasi bariani ayam masak merah

spicy wedges yg crunchy n lembut didalam n yummy..sodapss

This is on 2nd day..pergi mkn tempat yg sama sekali lagi..order 2 nasi kali ni, lauk ayam berempah n kambing kurma...2-2 best! ayam berempah dia crunchy n rempah dia sedap..then add up wif papadom...huhuh..habis licinsss kami mkn..

Dulu tempat ni is JM Bariani House tp dh tukar ke Bariani House... sape yg berminat boleh dtg k at area Seksyen 9 Bandar Baru Bangi. Across from the Mosque, and the road is behind Hospital An Nur & Hospital Az Zahrah. Harga berpatutan..kalu p berdua x lebih dari rm30 utk set lengkap mcm kami..n yg penting lepas makan ni x rasa pening kepala..meaning xde MSG dlm masakkan ni..huhuhuh..boleh juga cuba time bln puasa ni coz ada surau tp surau dia agak kecik..boley masuk 2 org jer...Silalah mencube yer kwn2 bloggers...:)

Nurul Hanani 5 months old

0 comments
Alhamdulillah..5 dear daughter is 5 months n 1 day today...Syukur sgt2 sebab dapat merasai nikmatnya menjaga anak sendiri...Thanks to my beloved en.hubby @ papa Nurul Hanani sbb sentiasa menyokong mama ketika menjaga amanah Allah ni..cewahhhh sungguh puitis n3 kali ni..heheh

Nwy, Hanani sudah semakin bijak...meniarap n pusing sendiri pun dah makin advance..x perlu bantuan pa n ma..cuma bile dia dh penat n nak tidur..mulalaa dia melepekkan dirinyer sambil nangis2..huhuhu...masuk 5 bulan ni pun perasan dia suke sgt gigit teether..maybe dah start gatal gusi kut..then, tangan dia asyik nak main ketuk2...ketuk brg2 then campak jauh2 then nangis suruh mama dia tlg ambilkan..pastu ketuk2 dada..huhuh macam perangai...erm lagi..tiada perkembangan terbaru sgt...oh well x kisah sebab lain budak perkembangannya lain2...yang penting sihat walafiat..Mama n Papa pun x risau..:)

Hanani sehari sblm genap 5m..main buai wif papa..weeeee

haiii....cak! saya Nurul Hanani..I'm 5 months old today!!

so boring n sleepy..mama candid this!


Hanani...Mama n Papa luv u alwayss...xoxo......

Tuesday, July 17, 2012

Bulan Ramadhan 2012

0 comments
Salam Ramadhan semua rakan2 bloggers serta semua umat Islam di muka bumi Allah ini..Saya dan keluarga ingin memohon ampun dan maaf sekiranya ada terkasar bahasa dlm n3 yg pernah sy coretkn selama ini..Semoga anda semua juga dpt melalui bulan Ramdhan nanti dengan penuh bermakna dan inilah masanya utk kite menambahkan lagi pahala dgn berlipat2 kali ganda...Di sini sy sertakan doa dan niat ketika berpuasa dan berbuka puasa...Selamat menjalankan ibadah puasa..




Tuesday, July 10, 2012

Monday, July 9, 2012

Nurul Hanani 4 months old

0 comments
Alhamdulillah..hari ni anakanda ku Hanani is 4 months 2 weeks n 3 days old...Lately ni tiada masa lapang nak berblog sbb kurang sihat..Batuk lebih 2 minggu..Demam lebih seminggu, kejap surut kejap naik..Then, my dear Hanani pun batuk2 belum baik lagi..Nasib baik dak comel ni x banyak meragam..main seperti biasa jer..Hanani new development during this 4 months old, dah pandai meniarap dengan pantas..nak salin pampers, nak pakaikan baju, nak mandi kan dia sekarang lebih mencabar..asyik nak meniarap jer kejenyer...nanti kalau dah dapat 'kaki' macam ne agaknya ek..huhuh..Hanani pun dah pandai gelak2, tau orang main acah2 ngan dia..dah pandai pegang barang..sape2 yg dukung dia mesti tudung atau baju melekat dgn tangan Hanani..punyala kuat dia genggam..BF seperti biasa...tidur pun seperti biasa mengikut waktu..Malam tido bgn few times utk menyusu..normal la tu sbb minum susu ibu kan..so makanan akan cepat terhadam n cepat lapar..Lagiiiiiii...mmm mmm..oh ya, dah pandai buat pusingan 360 darjah, mengundur n yg terbaru dah pandai ke depan..ish ish..bahayoo ni kalu biar dia tido atas katil sorang2..selau nak kena monitor..even dah letak kubu (bantal) pun dia dah pandai tolak...Then, rasa-rasa gusi dia mcm nak tumbuh gigi tapi rasanyer lum kott...Awal bulan ni juga Hanani dah pandai main sembur2..abis keluar air liur 'burung walit' tu..heeeeee...:p..dan rambut Mama dia pun semakin hari semakin berkurangan..berguguran bak bunga sakura..aiyoooo...Ada kwn en.hubby suggest syampoo kat cosway ni..belum try lg..ingat nk cuba minggu ni...Hanani oh Hanani...kenapa kamu semakin coo coo coomellll....eee geramnyer...

Hanani yg suke bermain dgn kakinyer sendiri..huhuh..Orang kata kalu baby hisap jari kaki sendiri meaning dia nak adik...heeee...:D


Hanani wif Papa..ini masa sambut bday Hanani's cousin Haikal 1YO..

very look a like..like daddy like baby..hehehe...hi allz..this is Faidzal junior..:D (ini masa kenduri tahlil n akikah baby Zahirah, Hanani's cousin)


Hanani in da house wif Mama..Hanani ikut lesung pipit Mama jer..huhuh



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails