Friday, January 27, 2012

Holiday @ PD

4 comments
Sementara tunggu en. hubby buat DIY almari baju..Dgn tahap bosan gaban, mari kite tulis blog ttg holiday kami @ PD..

Last week during CNY, sy telah diculik oleh en. hubby dan dibawa berjalan-jalan ke PD (Port Dickson)...[dengan en.hubby bawa jln kemana-mana pun x kisah asal dpt bersama dgn dia...weeeee...]

Actually, ni merupakan 1st official holiday kami sepanjang kami berkahwin..So, perasaan tu x ley nak imagine...its beyond happiness..(terlebey gembira)..heheh..
 Weeee...eppi..eppi..weee..yamhoo!! ayang nak bw p holiday..:)

Eventhough tgh pregnant n due lg beberapa minggu, percutian ni rasa mcm ala-ala honeymoon pun ada...smile..kesimpulannya Baby+Honeymoon= BABYMOON.... :)

En.hubby telah booking hotel @ Grand Lexis Port Dickson . X silap ni hotel 5 bintang..(tgk servis dh tau dh ni mmg hotel 5 star)..sangat lain mcm layanan diberikan..(ala-ala VIP gitu)..Kat sini best sgt2 sebab konsep ala2 Bali pun ada..Then, bilik semua mmg dibina atas pantai..(Boleh la nk skodeng dr atas)..Best lagi sbb dlm bilik ada private pool...(yeayyy..boley main renang2 sesuke ati tanpa dilihat oleh strangers..n swimming bersama2 en.hubby tercinta...Tetttt...hehehe)..Rasa mcm x nak keluar jer dari bilik sebab semua facilities ada..Boring2 en.hubby sewa dvd n kitorng tgk movee mcm menontot Gold tiket kat GSC gituh...

Bilik kami yg best..best..best.. :)

Aktiviti petang pula kami just jalan2 sekitar Grand Lexis melihat sunset n makan angin melihat pantai..Al maklumlah sebab bawak mak buyongkan...Kalu x larat ley panggil Buggy servis (most of the time mmg kami guna servis ni.. :p)

 Vroom..vroom..yeayy..waiting for buggy to get me..:p

Kat sini boleh juga utk sesiapa yg suke memancing boleh la memancing kat sepanjang balkoni diluar bilik..Kalu buat family day, lagiii byk aktiviti boleh buat..utk outdoor boleh main bola pantai, memanah, crabbing, fishing, naik basikal dll..indoor pun seronok..me n en.hubby main kat games room, main tembak dinosour..Bang! Bang! Bang!..Lain2 kalu nak main lawan2 sumo, race car, ber 'Wii' ke boleh la penuhkan aktiviti kat dlm games room ni..Swimming pool kat luar pun seronok juga if bawa kids n utk parents kalu nk guna sauna or gym pun disediakan..


For food....makanan dia x delah sampai tahap nk kena excited like "Fooooood Glorious Foooood!!!"heheh..maybe sbb kami dtg on weekday so x berapa byk sgt la mknn yg meriah2..tapi boleh tahan sedap la buffet breakfast yg disediakan..Makan utk kenyang jer..Utk Dinner, Dinner 1st day mmg complimentary dari hotel, 2nd day kami order jer hantar bilik sbb mak buyung x larat nak jalan2..hehehe..

 Jalan2 sekitar Grand Lexis bersama en.hubby..weeee seronok..

Last day @ GL,  dh start monyok sbb nak tinggalkan tmpt best..x dpt dah nk main berenang2...huhuh..Lps breakfast terus balik bilik terjun masuk pool...then siap2 kemas utk check out..sob sob..
 sedih nk kena checkout.. :(
en.hubby yg happy coz dpt bawa his beloved wifey p holiday (ayat poyo dr sy)... :p

Okla..itu shj cerita sy ttg holiday @ PD..

P/S Utk en.hubby thxs sbb ajak sy holiday..Kalu ada rezeki lagi kite jln2 lagi k..Luv u..muahxxss..

Lots of Luv..
Juz Love Pink...

Wednesday, January 25, 2012

Nephew's wedding

0 comments
7hb Januari 2012 merupakan hari bersejarah bg anak sedara sebelah my sis---> Hussin..Wedding diadakan @ dewan Putrajaya Presint 8..Seronok time wedding ni coz dpt berjumpa sedara mara yg jauh n dekat..Ada yg dtg dr Melaka, JB, Muor, Kedah..senang kata satu M'sia lah..heheh...Dr S'pore pun ada, ramai gak saudara nun di sana sblh mak n ayah..Nwy, nie lah dia Tuan Rumah yg menganjurkan wedding anaknya..My Sis n BIL..

Tema merahhh gituh....Tema ni kena pd masanya coz bln ni kan CNY..so mmg senang nak cari barang2, aksesori, baju dll time ni..Sweetnya couple ni..Ini merupakan perkahwinan anak kembarnya Hussin..Ni pula raja sehari---> Hussin n Dila..

 X putus2 org datang sampai pukul 4 ptg still lagi ramai..Kami adik-beradik, anak-sedara, sepupu2 semuanya duk lepak2 kat area luar dewan sambil bg support to my Sis n BIL..

Penat tapi puas..Puas dpt jumpa semua org..huhuh..Thxs to my dear hubby sbb tolong capture pics2 of my families n of coz my pics yg nembam2 tu..heheh..Luv u olls...

Ini gambar actually lum ready lagi sbb tgh tunggu ramai lagi sedara mara kat dlm dewan tu..semua tgh sibuk2 panggil yg lain..hasilnya semua duk usha dewan..hehehe..

Yg ni pula gambar keluarga my Sis n BIL..gambar bersama anak2 n menantu n cucu2..big eppi family..Amin...

P/S Next nak update about holiday..mmm nak minta encik hubby tlg updatekan into my blog ley?? pls pls..pretty pls... I really luv went he start blogging it..(my dear pandai goreng2 dlm blog bab2 holiday ni..) :p

Monday, January 16, 2012

AZAM 2012

0 comments
Seriously its really too late nak update stuffs like ur 2012 resolutions..tapi nak jot down juga-juga as a benchmark for me to become a better person than before...

  •  menjadi ibu yg baik utk baby yg bakal lahir dlm beberapa minggu shj lagi...

  •  menjadi isteri yg solehah dan cantik seperti sediakala utk my dear hubby...(kena bekerja keras during confinement nanti.. :p )

  • extra super duper rajin utk siapkan beberapa chapter utk my PhD thesis..(Oh my hardworking spiritzzz...where ru??? cepatla muncul..shinkk!!) :)
Those yg duniawi, yg ukhrawi pula..semoga menjadi insan yg solehah dan tidak lalai meninggalkan ibadah2 yang wajib..N also dapat qada puasa for last year..

Itu jer..nampak macam x banyak tapi berat n susah nk accomplish azam baru tahun ni..Hopefully my family especially my dear hubby will always be there for me utk capai semua ni..Amin..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails