Friday, January 27, 2012

Holiday @ PD

Sementara tunggu en. hubby buat DIY almari baju..Dgn tahap bosan gaban, mari kite tulis blog ttg holiday kami @ PD..

Last week during CNY, sy telah diculik oleh en. hubby dan dibawa berjalan-jalan ke PD (Port Dickson)...[dengan en.hubby bawa jln kemana-mana pun x kisah asal dpt bersama dgn dia...weeeee...]

Actually, ni merupakan 1st official holiday kami sepanjang kami berkahwin..So, perasaan tu x ley nak imagine...its beyond happiness..(terlebey gembira)..heheh..
 Weeee...eppi..eppi..weee..yamhoo!! ayang nak bw p holiday..:)

Eventhough tgh pregnant n due lg beberapa minggu, percutian ni rasa mcm ala-ala honeymoon pun ada...smile..kesimpulannya Baby+Honeymoon= BABYMOON.... :)

En.hubby telah booking hotel @ Grand Lexis Port Dickson . X silap ni hotel 5 bintang..(tgk servis dh tau dh ni mmg hotel 5 star)..sangat lain mcm layanan diberikan..(ala-ala VIP gitu)..Kat sini best sgt2 sebab konsep ala2 Bali pun ada..Then, bilik semua mmg dibina atas pantai..(Boleh la nk skodeng dr atas)..Best lagi sbb dlm bilik ada private pool...(yeayyy..boley main renang2 sesuke ati tanpa dilihat oleh strangers..n swimming bersama2 en.hubby tercinta...Tetttt...hehehe)..Rasa mcm x nak keluar jer dari bilik sebab semua facilities ada..Boring2 en.hubby sewa dvd n kitorng tgk movee mcm menontot Gold tiket kat GSC gituh...

Bilik kami yg best..best..best.. :)

Aktiviti petang pula kami just jalan2 sekitar Grand Lexis melihat sunset n makan angin melihat pantai..Al maklumlah sebab bawak mak buyongkan...Kalu x larat ley panggil Buggy servis (most of the time mmg kami guna servis ni.. :p)

 Vroom..vroom..yeayy..waiting for buggy to get me..:p

Kat sini boleh juga utk sesiapa yg suke memancing boleh la memancing kat sepanjang balkoni diluar bilik..Kalu buat family day, lagiii byk aktiviti boleh buat..utk outdoor boleh main bola pantai, memanah, crabbing, fishing, naik basikal dll..indoor pun seronok..me n en.hubby main kat games room, main tembak dinosour..Bang! Bang! Bang!..Lain2 kalu nak main lawan2 sumo, race car, ber 'Wii' ke boleh la penuhkan aktiviti kat dlm games room ni..Swimming pool kat luar pun seronok juga if bawa kids n utk parents kalu nk guna sauna or gym pun disediakan..


For food....makanan dia x delah sampai tahap nk kena excited like "Fooooood Glorious Foooood!!!"heheh..maybe sbb kami dtg on weekday so x berapa byk sgt la mknn yg meriah2..tapi boleh tahan sedap la buffet breakfast yg disediakan..Makan utk kenyang jer..Utk Dinner, Dinner 1st day mmg complimentary dari hotel, 2nd day kami order jer hantar bilik sbb mak buyung x larat nak jalan2..hehehe..

 Jalan2 sekitar Grand Lexis bersama en.hubby..weeee seronok..

Last day @ GL,  dh start monyok sbb nak tinggalkan tmpt best..x dpt dah nk main berenang2...huhuh..Lps breakfast terus balik bilik terjun masuk pool...then siap2 kemas utk check out..sob sob..
 sedih nk kena checkout.. :(
en.hubby yg happy coz dpt bawa his beloved wifey p holiday (ayat poyo dr sy)... :p

Okla..itu shj cerita sy ttg holiday @ PD..

P/S Utk en.hubby thxs sbb ajak sy holiday..Kalu ada rezeki lagi kite jln2 lagi k..Luv u..muahxxss..

Lots of Luv..
Juz Love Pink...

3 comments:

faidzalmb said...

syiok private pool!! nxt time pergi bertiga ah nmpknya.. ^_^

My Precious Pe'Pe' said...

hai sis, nak mintak izin boleh tak I copy 1 pic grand lexis yang ada kids playroom tu?

My Precious Pe'Pe' said...

hai sis, nak mintak izin boleh tak I copy 1 pic grand lexis yang ada kids playroom tu?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails