Wednesday, October 20, 2010

Malang berbau....

Yep..kalau tengok pada tajuk post ni bukan typo-typo tp realiti..hmmm x tau nk sedih ke trauma ke...geli-hati ke...marah ke...macam2 perasaan ada semasa kejadian malang tersebut..

Tanggal 15 Oktober 2010 (Jumaat) jam 6.30 pm, tragedi Oktober berlaku dirumah kami... seperti biasa me n my dear balik keje sama2..Tiba jer depan pintu pagar 1st thing yg mesti n wajib aku tgk is tingkap 2nd floor umah sendiri..Nak tgk Koko lepak2 santai tepi tingkap..huhuh..Then baru tgk foyer depan rumah..Pelik bin ajaib nyer seingat kitorng xde lak kami buka lampu kt foyer ni..then tgk tong sampah n tempat sidai baju berada di kedudukan lain...Hati+ jantung+limpa n semua organ2 dalam badan ni dah macam mengembang n mengecut laju mcm kereta F1..N benda pertama terdetik kt kotak fikiran is 'OMG! am im being robbed'...My dear pun buka pintu pagar n rushing ke pintu rumah kami n then mmg betul sangkaan kami...Tingkap terbuka luas n grill diumpil keluar hingga pecah simen2 dinding rumah..Sebelum masuk umah my dear tanya letak brg kemas kat mana..then me terus p ke tempat rahsia n Luckily Alhamdulillah si penyamun hidung belang tu x jumpa brg2 berharga..But Unluckily si pencuri telah meninggalkan 'najis' mughallazah kt umah kami...Grrrr grrrrr geram tol! kambing gurun punya penyamun...Ramai sedara-mara n few frens yg tahu ckp maybe rumah kami ni...

Teori 1:
ber'pagar' so dia boleh masuk but x ley keluar..if nak keluar kena tinggalkan 'tanda'..

Teori 2:
Ilmu pukau..so that org rumah x perasan berlaku kecurian..(perasan pe nyer..sah2 umah x de org..)

Teori 3:
Penyamun ni nak menguatkan ilmu batin derang so kena tinggalkan 'tanda' di beberapa buah rumah..

Teori 4:
Maybe penyamun x nak bagi diri dikesan..so, kena tinggalkan 'tanda'...(yekkkk....bagi kat anjing pengesan polis pn ntah sanggup ke x anjing tu nk hidu...yekk yekkk....)

Teori 5:
Ni teori dr kami..teori psykologi...agaknya si penyamun ni bengang x jumpa brg2 berharga kt umah kami..so nk bg dia puas hati dia bg 'hadiah' pd kami...(silap rumah la brooo..)

So, slps buat aduan polis..n lps polis dtg menyiasat maka polis pn x dpt nk tlg..just boleh buat rondaan lebih kerap n amik gambar n buat statistik pecah umah di area kami...N beberapa nasihat telah diberi bagi mengelakkan rumah kami dipecah masuk again (minta2 dijauhkan)..TQ abg polis..

So..kesimpulannya drpd topik blog hari is ada juga malang yg berbau...bau najis...eeeee..yekkkk yekkkk....


P/s no pics added..(kang korang tgk pics terus x de selera sebulan..)..

5 comments:

Yazid Husain said...

berhati-hati

afraliza said...

ooopppsss...at least penyamun tu ade tinggalkan jejak utk dijejaki...

Tihara said...

menakutkan lah..

Siti fairuz yusof said...

Yazid: thxss...skng ni pn dh takut2 nk stay umah sorang2...
Afra n tihara: iiiii...nice to met u all...eppi blogwalking n u take care too...

cHuCkyMaRine said...

apai nk gelak leh x... lawak gile penyamun tu..huhuhuh..lawak btl... boleh ilang ngatuk bace entry ni... ape2 hati2 la in future..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails