Wednesday, December 28, 2011

RECAP 2011

Bismillahirrahmanirrahim...

Nearly one year blog ni tidak berupdate...rasanya bukan dah jadi sesawang lagi tp lebih dari itu...heheh....Anyway, only few days we’re entering into new series of life of 2012..Terasa macam nak summarised my life journey during this year. The moment that I shared wif my beloved family and friends....Besides, adalah juga isu on 2011 utk diupdatekan dlm blog sendiri..huhuh..

Early Jan, if not mistaken..me n my dear balik kampung @ Kuala terangganu...Masa ni teringat yg my dear belanja makan dekat restoran Paradise Deluxe..Masakan mmg sedap n boleh tahan sesuai la dgn harga n restoran ni pernah masuk rancangan JJCM( jln2 cari mkn) @ TV3..Kami makan beramai2 dengan family sebelah my dear...Dia punya Tomyam n masakan ketam sgt sedap..nyum nyum...Next time kalu murah rezeki lagi nak ajak mkn sini lagi..Then dlm restoran ni adalah pasang kugiran, org duk nyanyi2 sambil tetamu menjamu selera..Oh oh..satu jer x best kat sini..dia nyer air n desert biasa-biasa jer...kurang menarik..

Dlm bulan Mac, if not mistaken ada wedding kwn2..Kak Rumi and Ila mok..Kak Rumi kwn belajar ketika buat Master bersama n Ila Mok pun sama...Ila still smbg blajar same wif me..Yang boringnya bila Ila dah kawen susah giler nak culik minah ni p mana2..Makin bz ado...huhuh..

Bulan April my nephew punya bakal wife n their families nk dtg utk discuss about engage n wedding stuff...So, ada makan2 kat umah kakak. Kami adik beradik bawa deserts jer..Me order jer  kat kwn my dear, apam pocca dot...Seronok la juga sbb dpt berkumpul ngan family yg ada kat area KL n Selangor..
 Then dlm bulan April ni juga, my mom ada buat kenduri doa selamat but something unlucky n bad incident happened to us, me n my dear terlibat dlm kemalangan...OTW nak balik Muar, somewhere near Rembau Highway, suddenly it start raining heavily n then one stupid car mati @ the middle of the highway n everybody started panicking and engaged an emergency break. Lucky us, my dear x langgar others vehicle in front of us, tp bila that stupid bus x cukup break langgar dr belakang n gave us the traumatic moment of my life, seriously the incident made others vehicle bump into each other sequently..adalah dlm 10 or lebih kenderaan n menyebabkan kami pun terlibat sama..Alhamdulillah nothing seriously injured..thanks to my sis n BIL sbb tlg settlekn pe2 yg patut n my toughness hubby yg kuat semangat menghadapi situasi dgn tenang..Nwy, kami balik juga Muar but tumpang my sis, then masa kenduri tu bdn mmg sgt lemah..terasa la tulang belulang kena high impact dr perlanggaran bas.. I guess this is one of my bitter memories of 2011..

In Mei, yeayyy sgt suke bulan ni.. Bcoz bulan ini adalah bulan kelahiran seorang bdk perempuan yg sgt poyo..yep its me..:) Dlm bulan ni sambut 2x bday..double the cheerish! double the moments! weeeeee..., sekali sambut dgn family kat kg, abg ayob belikan kek then sambut ramai2 kat kampung..Saje suke2 utk hiburan coz ada anak2 buah ley join main tiup2 lilin.. n lg skali dgn my dear..This time special sbb kek kali ni dibuat khas utk isteri tersyg...cewahhh...homemade baking kek from my dear..Really2 touch..TQ so much my dear hubby..Luv u always..And this is one of my Sweet memories of 2011...

Then, in Jun..my BIL sebelah my dear welcoming a new baby boy into their family..Then a few days me n my dear got a good news..After nearly 3 years of marriage, finally we’re having a blast moment..We gonna entering the parenthood life...Alhamdulillah...Seriously, my dear r so surprised coz we didn’t expect anything..Maklumlah my period cycle slalu bertukar2...Alhamdulillah...Alhamdulillah..Alhamdulillah.. Happy mode..:D

Bln Julai, Ogos n Sept..x berapa pasti apa yg berlaku masa ni..but surely this time mmg tgh allergy pregnant..Mabuk2, bdn rasa letih, pening2, asyik kena berehat jer...n my dear pun kena pembawakan budak sekali..Hampir sebulan kut my dear rasa x sedap badan n amik cuti yg lama..heheh..cian dia..Oh bln September ada Hari Raya Aidilfitri, me n my dear sambut beraya @ Kuala Terengganu..Even though family sebelah my dear x ramai tp sambutan tetap happening and aman damai..piece..Setiap rumah yg kami lawati mknn lain2..kalu balik Johor conformed mkn ketupat ngan lodeh n sambal kacang jer..heheh..Nwy, kalu balik KT ni senang nak tangkap family pics sbb suasana tidak seharu biru mcm kat Johor..fefaham jelah terlalu ramai sedara mara bertempiaran..masing2 ikut hal sendiri..susah nak wat gathering btol2 n have a perfect pics moment..Apa2 pun yg penting dpt berjumpa sedara-mara n mohon ampun n maaf sesama..

Bln Oktober, my dear dah nak masuk 3 series..heheh..masa bday my dear I just wishing him..nak bagi hadiah pun dia x mo..my dear ckp our baby in my belly is the best gift ever for him this year...Im so touch..sob sob...TQ hubby...Ur so wonderful n im so blast to have u in my life. Hopefully our relationship will be last forever n ever til the last breath..XOXO..
Then, my sis..Kak ruby telah tamat blajar PhD in Comp Sc. @ UTEM...Beberapa family belah kami dtg memeriahkan konvo my sis..Ada mak, abg Ayob, Cikru, me n my dear n of coz anak2 n suami kak Ruby..Lepas graduation kami mkn beramai2 di JJ Melaka..Oh oh ABC kat food court JJ Melaka sgt besttt...slurpppps....drooling...

In Nov, kami dah mula shopping brg2 baby sket2 sbb masa ni ada baby fair n sales @ midvelley...Beli brg2 yg wajib dulu..Checklist utk brg baby n mommy pun dpt dr kwn2...

And finally, Disember..jeng jeng jeng...suke..suke..its our wedding anniversary month..12/12 its our solemnization day..So this year dah masuk our 3rd  year...Rasa mcm baru jer berkahwin...heheh...mula2 x nak buat sambutan tp dlm diam2 ada org tu buat research tempat mkn yg best..:p..Ingat nak p jln2 makan angin kat PD tapi sbb tgh musim cuti sekolah ni conform harga penginapan lebih tinggi dari rate biasa...So, kami just plan mkn2 jer..x pe x kisah...asalkan dpt together dgn org tersayang time ni..lepak umah pun best..hahah...Nwy, my dear mula2 nk buat suprise la tmpt mkn then dah masuk KL bg hint nk p somewhere kat KL sentral..(Elehhh nak suruh org tlg GPS la tu..tugas co-pilot mmg camni...dah pro dah main GPS ni..:p)...Last2 jumpa juga tempat ni..Hotel Le Meridien (next to Hilton)..Kami berbuffet disini...yamhoooo....mknn2 buffet kat sini semuanya best especially desert...oh well x sure ni hotel bape star tp harga boleh tahan..bukan boleh tahan murah yer..boley tahan mahal...hehehe...sekali sekala...Esoknya sambung lagik kami turun KLCC makan kat Chillies...wah wah mantapzzss...This is the sweetest moment eva!
And yeah semalam, kemuncak kegembiraan when my my dear bg suprised gift..Oh oh serious x ingat pasal benda ni..tapi bila tgk kotak dari Korean Air Mail, terus pop up in my is cerita korea Protect The Boss..Cerita yg agak lawak n serius pun ada tapi jln cerita best..We watching it together every weekdays @ channel 393 astro...Dlm cerita ni karakter hero dia belagak macho tapi dlm hati ada taman..hehehe..set peribadi mcm seluar tido n mainan hero ni is Dooly ( watak kartun Dinosour yg comel di korea)...hahah comell...Nwy, patung Dooly ni agak rare n susah nk jumpa kat kedai mainan kat Malaysia..so, i just hoping n wishing it fall from the sky..:P heheheh...I dunno how but my dear ordered it online n suprised me...TQ again my dear husband...im so grateful...:)
  Tadaaa.....Dooly in da house! So kawaiii (comeynyerr..)
I guess hanya ni shj yg mampu dicoretkan in 2011..The bittersweet memory of 2011...Tulat dah masuk New Year 2012..Happy New Year kwn2 n sedara mara n kwn2 blog yg sudi membaca blog ini..Next blog maybe nak coret bout my azam 2012..weeeee...Angan2 my jenin..:P...Salam semua...Cheers always...:D

  

1 comment:

Fairuz n Faidzal said...

fuh...setahun nyer update..
most important news of 2011 is ur pregnant.. ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails