Thursday, February 13, 2014

JJCM 2014 #1 @ Laman Grill

As salam,


Holla everybody...Hari ni nak shared tentang aktiviti makan spree kitorng...Dah boring makan tempat yg sama...Last week my 'bigboss' bertukar angin dan bawa kami anak beranak makan kat sini...


@ Restoran Laman Grill Kajang
38G, Jln Putra 2,
Tmn Putra Kajang,
43000 Kajang, Selangor

Perasan x ada picca Chef? cer teka sape?
Ni lah selebriti chef yg kat masterchef malaysia tu..Chef Zubir..X sangka pulak dia buka restoran kat sini...
Suasana kat restoran ni memang relax, tenang fikiran sekejap...cejukkk...warna pun cerah...x tau la tema apa tapi kat area kitchen tu dia buat style open kitchen dengan cermin kaca lutsinar...so that tetamu boleh tengok2 chef2 kat dalam tu tengah masak apa...
Kemudahan, toilet dia style hotel..nampak mewah sikit...Nampaklah sentuhan restoran mewah..cewahhhh! pandai jer kan..padahal 1st time masuk tempat2 mcm ni..ada jakunss sikit..huhuh..
Waiter dia biasa2 je layanan...kurang alert kalu kita dah nak habis makan or dah habis makan dia buat x tau jelah dgn pinggan mangkuk yg dh licin tu..patut tanya lah dah boleh serve desert ke apa ke kan...huhuh..(byk komen lak)..Jom layan picca!

Sendiri yg susun cantik2..huhu
 
Hand wash area

Ruang makan #1

Ruang makan #2 (sebenarnya nak tunjuk kitchen) snap senget..
 
Order #1 Norwegian Salmon Medallio (rm29.50) hambikkk harga x hengattt!
Rasa sedap, menyegarkan dan no MSG..terbaek lah..

Order #2 Beef Steak 'Paillard' (rm36.50) wowweeee...terkezutt x tgk rege tu?
tapi order jer sbb teringin nak rasa steak dia..Hanani suka yg kena salut crumbs tu..daging dia sangat lembut....Mashed potato dia terbaek....sedap bangat.
 
Ni air biasa jer..Milo ais n watermelon jus...standard ah harga air ni kalau masuk restoran mcm ni...(rm7.50 each)
 
Then, kami order desert jugak..sebab Hanani minta ice-cream...So, this is Caramelized Apple Bread
(rm11.50)...Not bad...sedap jugak la...bread pudding dia rasa lain dari yg lain..ice cream tu beser jer..cedok dari Nestle ke walls ke wallahualam...huhuh..then ada letak fresh fruits kat situ..strawberry n blueberry...
 
TOTAL? haaaaa pepandai la kire sendiri...ada SC 10%
 
Wallahhhh! habis sudah JJCM #1 kita....kalau ada sesape teringin nak sambut event2 penting boleh la nak cuba kat sini yer..kalau makan hari2 errrr kopakkk duit mak! huhuh
Kalau nak tahu info lebih lanjut...boleh buka website Laman Grill...or Tanya shj kat en.Google kita....
 
Hanani said 'datang jgn x dtg!' huhuh
 
 
 

1 comment:

misz sheyla said...

nampk sedap...xpernh singgah lgi walopun selalu lalu.... next time kena singgah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails