Monday, July 19, 2010

Floria 2010

Last weekend, my elder sis (Kak Yam) inviting us ke rumah @ Putrajaya utk majlis kenduri doa selamat sempena Abg ipar baru bali dr Umrah..Abg ipar ku ni mmg aktif dalam komuniti di kwsn tersebut and for that dia pun dijemput untuk join rombongan pegawai2 besar Putrajaya ke Mekah..hmmm untung gak bersosial ngan org2 besar ni..huhuh..Anyway..oleh kerana my Sis ni memang kurengg sket katering2 ni coz dia mmg sangat pandai memasak n sedap pulak tu, so..pagi2 Sabtu dh bangun, mandi2..wangi2, panas enjin then terus menuju ke umah my Sis..At the same time, my mum dah calling2 tanya nk dijemput or nk p sendiri...Kebetulan pulak my mum ada kt KL..coincidentally dia mmg slalu la update aktiviti anak2 dia..(my mum mmg antenna satelit bergerak..slalu update ttg event2 or program family supaya semua alert..huhuh)..

Mak : Hello...aaaa..dah bgn lum??

Me : errr...dah ler (adusss sedapnya bantal empuk ni..katil empuk..noo....)

Mak : Ko nak aku jemput x? Kalu nak kang Lee ngan Agom dtg amik skali pastuh terus p umah Yam.

Me : errr...x yah arrr..org p sendirik...(dlm hati--> x mohh arrr kang derang singgah masuk umah aku yg mcm tongkang karam ni...hohoho..sure kena bebel...)

Mak : betol ni?

Me : Yer...betolll..kang org p sendirik...

Mak : aaa..yelahh..jgn lambat..kang Yam bising ko x tlg dia...

Me : Yolahhh...


Aduhaii...beginila my mum tiap kali ada pe2 family event..huhuh...Anyway, bagus gak ada alarm call cam ni..:P

hmmm...So, that morning its just me yg p umah my Sis...My dear still nyenyak2 ayam lg..sbb penat bekerja during weekday...Qada' tido....(I jelous okay...)..Well, no sweat..bila tibe umah akak tlg gaul2kan ayam dgn tepung n goreng skali...Easy work, smpi muka2 pn kena tepung sbb terlalu gigih...sambil tu usha2 jam tangan n then tetiba terfikir..akak aku ni nk buat kenduri kul bape? mlm ke siang? tetibe lak ada makhluk Allah mana ntah mention.."Baba dah tiba KLIA dah tu, ibu nk p jemput jap"..Sudahhh....rupa2nya kenduri tu tgh hr ni n I thought mlm, so ada masa nk pick up my dear..It turn up, terpaksala culik my niece teman amik dia kt Bukit Jalil semula...Cuci2 tgn, tinggal 1 round je lagi goreng ayam then drive tru Kl..weeeeeee
Calling2 my dear then suruh dia tunggu depan umah nanti...Tiba umah my Sis, majlis kenduri dh siap2 doa n tetamu2 sedang menikmati juadah...So, pe lagik..kami pun bedal gak...Makan..makan..makan...minum...minum...erkkkkk....Alhamdulillah kenyang...

P/S Pics not include coz that time tgh mode mls bergambar...hahah...

Wokeyyy...Apparently, my blog topic is about Floria 2010, tp nape lain plak citernya..mmmm..Mmg nk citer ttg Floria 2010 tapi mukadimah nyer la panjang lebarrr...huhuhu...Turn out, after we had foods and everything @ my Sis nyer kenduri doa selamat...Kami pun bertolak balik...Sbb dh singgah Putrajaya..kami pun usha2 banner sepanjang jln n tetiba teringat ttg Pesta Floria which has been mentioned by my niece..So, tercarik2 jugala banner about Floria..So, normally pesta ni always held @ Presenct 2..So, kami redah jer..Finally, jumpa gak..My dear mcm biasa suke buat pusingan tawaf2 dulu sblm parking..huhuh..:p

 
Posted by Picasa

Cantik sangat2...Luv it all...tp sayang sbb kami dtg second last day n bunga2 utk pameran daripada pelbagai Sekolah2, Uni and Bandaraya dari seluruh Malaysia hampir layu and x berseri2 lg..but..me and my dear enjoy it sambil jadi "Pengadil" sendiri n decide which one is beautiful n magnificent in our eyes..huhuhu..Sedey coz UKM not involved in this competition...Apalaaa..UKM, IM so disappointed wif U..:p

P/S Thxs to my dear sbb super rajin snap all the beautiful pics..Compliment to him..dia mmg sgt pandai snap pics.

Yeah..and yang menarik gak dlm Floria ni ada Terrarium...mmg cool sgt..this thing ley dijadikan hobby jugak mcm menghias pokok Bonsai but Terrarium ni mcm we live in miniature world..then its up to us to creating our own miniature world..Cool...

 
Posted by Picasa


Then, ada custom flower..fewyuhhh...mmg creative2 semuanya..Erm n I just snap fews yg commey2 jer..Mostly cartoon character..Im so childish..

 
Posted by Picasa


Dh letih2..siap2 cuci mata smpi mata pun dh pinar2 penuh warna-warni mata ni plus kagum sgt (sbb ni 1st time visit Floria..huhuh) so kami sempat snapping together..weeeeeeeeeeeeee...eppi2...

 
Posted by Picasa

6 comments:

faidzalmb said...

klu pi first day sure segar bugar semua bunga2, lebih sedap mata memandang..satu jer nak complain pasal floria2010 ni, apsal ler xde bunga kebangsaan kita yerk..?

Yazid Husain said...

bestnya. bnayak bunga chantek-chantek

Siti fairuz Yusof said...

faidzal: betol..betol..betol...(upin-ipin)

Yazid: tu arr..kalu ada kamera cam ko sure lagi cantik..huhuh..ni kamera cap ayam jer...huhuh

faidzalmb said...

cap ayam pun cap ayam la..skill tu penting (perasan sendiri japs)..muahahaa

ف wildchild ۞ said...

Bestnye.. Open sampai bila - bila ke ni?

Siti fairuz Yusof said...

Raja: Alaaaa..dah abis dah awak...huhuh..dun worry every year ada...cheers..:D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails