Monday, July 26, 2010

Isnin..oh Isnin..


Isnin......

6.45 pagi ku bangun pagi, gosok2 mata, tunggu giliran mandi, refill mknn Koko...bersiap2 utk ke UKM dan menghantar my dear ke office..
7.37 pagi ku terima SMS drpd Pensyarah "Salam siti fairuz, hari ni kul bape boleh jumpa sy jap"..hmmm...mesti ada keje mencabar..Chayokk2!

Isnin.....

8.30 pagi ku tiba UKM...sarapan kuih dan nescafe ais..erkkkk..Alhamdulillah
9.30 pagi ku berjumpa Pensyarah.."siti fairuz tlg designkan plague utk majlis pelancaran guna Solidworks..3D model tu akan dimasukkan dlm machine RP sbg hadiah saguhati utk tetamu khas"...waaaaa...Syoknyaaa...me luv it..sy sgt suke bab2 design ni...use ur own creativity...
Berselang-seli main SMS ngan my Dear..(update about his job promotion)...Finally, Congratulation Dear, U deserve it!...Me n him are so happy n bersyukur dgn apa yg ada...


Isnin....

Mula berimaginasi..melakar..berimaginasi smula...start modeling...mengerah otak...x ingat nk lunch....
12.57 tgh hr ku terima panggilan drpd ibunda tercinta,mulala ku bertanya khabar..ngok ngek ngok ngek...gosiping..plus sangat gumbira coz mak dah jumpa semula anting2 lagi sebelah yg hilang kt umah kampung...yippie...TQ mum....
1.57 ptg ku SMS Pensyarah "Salam, Dr ada kt Fak x? sy nk tunjuk 1 design dh siap"....hohohoh kagum2 dpt siapkan...
2.45 ptg berjumpa Pensyarah.."Bagus2...(kembang kuncup disitu..:P) erm nanti tlg tambah itu ini lagi ubah ni sikit tolak ni sikit...OK good, nanti sy nk software kamu ni eh..mana kamu dpt? (huhuhu...mana lagi, kat BitTorrent)"..Pensyarah berkata lagi...'haaaa..siti fairuz nanti kalu ada kelas Sem ni kalu awk rajin boleh tlg sy, then awk dh isi ke borang tu..?' (Alhamdulillah...dpt tambah experience lg mengajar student..tambah lg rezekiku..yippie...syukurrr....

Isnin....

Ku edit2 model 3D td sehingga wujudlah version 1,2 n 3...huhuh...Yesss...esok ley print masuk machine...yahooo....
4.55 ptg..Nad masuk ke kabin 8 ku yg sunyi sepi itu..."Kak Juz...tau x...tadi kan...Pastu Dr minta sy dgn riko buat jurnal mcm ala-ala akak" huhuh..gosiping lg n plus 1 pujian drpd Dr..(kembang kuncup lg...:P) TQ for appreciating my works...P/S Jurnal dh hampir siap..kertas conference x siap lg..kena bekerja keras mlm ni..Chayok2!

Isnin....

5.59 ptg ku pulang menjemput my dear dan terus dinner di Warung Pak Ali...Sembang-sembang dan updates life for today...wooooo....
Balas panggilan Mak sbb x dpt jwb masa driving..."nanti jgn lupa baca Yassin 3x..mlm ni nisfu Syaaban"...wokeyyy Mak..I luv u...

Isnin....

7.30 mlm tiba rumah sambil melihat Koko lepak di tepi grill tingkap utk menghirup udara segar agaknya dan melihat kucing2 lain dr atas yg melepak di luar kwsn rumah...
Refill mknn Koko, mandi, solat...baca Yassin bersama2 my Dear...Alhamdulillahh...lega2....


Isnin...

Hatiku berbunga-bunga..x tau knapa...pe2 pun..I am so grateful..Thank U Allah...

3 comments:

Syikin said...

hepynya dia..wat PHD elok2 ae..hehe

Yazid Husain said...

taniah

asna cute said...

Rezeki.. alhamdulilah. =)) satu hari mcm2 keje boleh buat nie. and boleh buat keje dgn cepat!. Salute la hehe =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails